Undgå slankeopertation – Få en maveballon

Slankeoperation om ballon i mavenEr man først blevet meget overvægtig, kan det føles som et helt uoverskueligt projekt at tabe de kilo, der skal til for at opnå en normal vægt. Det er en ond cirkel man er kommet ind i for jo flere kilo, man skal bære rundt på, jo sværere og hårdere er det at dyrke motion. Mange svært overvægtige kæmper en brav kamp i motionscenteret, men må desværre give op. Kosten er også en svær ting at ændre på, når det hele virker håbløst, fordi man allerede er blevet alt for overvægtig og ikke kan se resultaterne hurtigt nok.

Tidligere kunne en operation tilbydes

Tidligere – hvis hverken motion eller ændrede kostvaner hjalp tilstrækkeligt – kunne løsningen være at få foretaget et stort operativt indgreb, hvor en del af mavesækken blev fjernet. Det kaldes en Gastrisk bypass operation. Men kun 2 % vurderes at være egnet til en sådan operation, for der er altid en risiko ved en operation. Der kan tilstøde komplikationer, som i værste fald kan medføre døden eller, der kan opstå infektioner, som gør, at det kan tage meget lang tid at komme sig efter en operation. Det er en opslidende proces og påvirker både ens familieliv, arbejdsliv og sociale liv.

Nu kan operationen undgås

Nu er der heldigvis kommet en mulighed, hvor du som svært overvægtig kan undgå at blive opereret for at reducere pladsen i mavesækken. I stedet for at fjerne en del af mavesækken permanent, kan man indføre en maveballon i mavesækken. Den indføres uden operation og kan ligeledes fjernes uden et operativt indgreb.

Hvem kan få en maveballon?

Har du et BMI tal på over 27 er maveballonen en mulighed for dig. Selve behandlingen varer i seks mdr. Det er den tid, hvor du skal have maveballonen liggende i mavesækken. I gennem det halve år, vil du få hjælp fra en diætist, der hjælper dig med at få gode og sunde spisevaner. Der vil også være et program for motion, der sideløbende med kostomlægningen og maveballonen sørger for, at du taber dig betydeligt i løbet af de seks mdr. Vægttabet er forskelligt fra person til person, men den tætte opfølgning fra et professionelt personale sikrer dig, at du opnår det bedst mulige resultat.

Når maveballonen fjernes

Både diætisten og den personlige træner, der står for dit motionsprogram, vil ofte fortsætte efter behandlingen for at sørge for, at du holder den sunde livsstil og dermed bevarer dit vægttab. Det er selvfølgelig yderst vigtigt, at du selv er villig til at tage ansvar og initiativ. Det er kun dig selv, der kan bestemme om de overflødige kilo skal blive væk for altid.
Du føler dig mæt hurtigere
Maveballonen er lavet af silikone. Den sættes ned i mavesækken endoskopisk – det vil sige gennem spiserøret – hvorefter der fyldes enten en saltvandsopløsning eller luft i ballonen. Ballonens virkning i mavesækken er en følelse af mæthed. Når den ligger og fylder mavesækken op, er der ikke plads til så meget mad, og du vil hurtigere føle dig mæt. Det vil naturligt føre til, at du ikke føler et behov for at spise så meget som tidligere. På den måde opnår du et vægttab uden at skulle igennem en stor og risikofyldt operation.

Det er et hurtigt indgreb

Det tager kun omkring 20 min. at få indført en maveballon. Derudover gøres det under lokalbedøvelse. Det vil sige, at du ikke skal i narkose med de ubehageligheder det kan føre med sig. I forhold til den operation, der skal foretages i forbindelsen med en Gastrisk bypass operation, er det et lille ukompliceret, men meget effektivt indgreb, at få en maveballon indført i mavesækken.