Sådan vælger du en privat træner

vælg privat personlig træner
Som udgangspunkt er det en god ide, at gøre dig selv helt klart, hvad formålet med hjælp fra en privat træner skal være – hvad er målet ?

Ofte er det vægttab i en vis grad sammensat med andre elementer.

Men er du en af dem, der har andre mere specifikke ønsker, bør du nærlæse de profiler du finder grundigt før du vælger.

Ønsker du at komme i form efter graviditet, skal du gå efter en træner der klart og tydeligt angiver erfaring hermed. Er det en speciel lidelse, du ønsker hjælp til at forbedre, eller helt komme af med, så gå primært efter de trænere der har lang praktisk erfaring.

Se på uddannelser og praktisk erfaring

En god privat træner vil naturligvis som minimum være uddannet personlig træner. Men mange har ofte flere andre uddannelser indenfor feltet og det er kun en fordel.

Den praktiske erfaring er naturligvis også vigtig og her kan 5-8 år give milevidt forskel i forhold til en nyudklækket træner.

Husk at nærlæse trænerens hjemmeside mht. udtalelser og referencer.
Der bør være mere end et ar stykker.

Køn og alder

Køn på træneren har som udgangspunkt ikke noget at sige, men har du et ønske om at opnået specielt mål med din træning, kan det være en fordel at vælge ud fra køn.

Ønsker du f.eks. hjælp til at stille op i et fitness konkurrence, kan det være en fordel at vælge en privat træner med samme køn som dig selv. Hormoner og andet har indflydelse, som kendes bedre af en træner med samme køn.

Alderen er så vidt ligegyldig, her skal du kun tænke på om kemien vil passe.

Kan en ung træner på 20 år motivere dig ? Kan du tage tage det seriøst, at få en skideballe over glemt træning, når træneren kunne være din søn eller datter ?

Motivationen er en af de vigtigste elementer i forløbet, så husk at tage alderen med i betragtning før du vælger.