Fordele ved at arbejde som personlig træner

personlig træning Der er fordele og ulemper ved alle jobs, og det skal derfor heller ikke være nogen hemmelighed, at der er både positive og negative sider forbundet med at være personlig træner. Heldigvis forholder det sig sådan, at der er flere fordele end ulemper. Med andre ord er der mange gode grunde til at prøve kræfter med personlig træning som en karrierevej. Er du allerede overbevist om, at det er noget for dig, så bliv personlig træner ved at tilmelde dig en relevant uddannelse.

#1 Du får lettere ved selv at holde dig i form

Vil du gerne i dit livs bedste form? Så kan du lige så godt slå to fluer med ét smæk – arbejd og hold dig i form på samme tid. Denne mulighed har du ikke med ret mange stillinger, men får du et job som personlig træner, så er det selvfølgelig obligatorisk, at du holder formen ved lige, så du bliver et forbillede og en inspirationskilde for dine klienter.

Som personlig træner skal dit hovedfokus selvfølgelig være dine klienter, men du vil helt naturligt komme til at løfte mange vægte i løbet af en session. Det er jo meget almindeligt, at du som personlig træner guider dine klienter gennem de forskellige øvelser.

#2 Du får glæden af at hjælpe en masse mennesker

Er der i virkeligheden noget bedre og mere livsbekræftende end at hjælpe andre mennesker med at nå deres mål? Det er der næppe. Her har du altså endnu en rigtig god grund til at jagte drømmen om at blive personlig træner.

Ikke nok med, at du vil blive betalt i kroner og ører, så vil du også blive betalt i smil og taknemmelighed. Du kan nemlig være helt sikker på, at størstedelen – hvis ikke alle – af dine klienter vil sætte kæmpe pris på din vejledning, sparring og støtte.

#3 Du kan blive selvstændig, hvis du har mod på det

Selvom langt de fleste personlige trænere er lønmodtagere, idet de eksempelvis er ansat af et fitnesscenter, så er det en kendsgerning, at der også er rig mulighed for at blive selvstændig inden for dette felt. Mange vælger at være tilknyttet et fitnesscenter eller en anden virksomhed i nogle år, inden de springer ud i at starte egen virksomhed.

Så snart du vælger at blive selvstændig, så er der kun én, der har ansvaret for at skaffe kunder og for at klare alt det administrative arbejde – dig. På sigt har du dog mulighed for at ansætte dig ud af nogle af de mange tidskrævende og mindre sjove arbejdsopgaver.